Heb je een vraag of kom je ergens niet helemaal uit? Check je vraag dan tussen onze veelgestelde vragen. Nog geen antwoord? Neem dan contact met ons op

1. Ik zie de betaling nog niet op mijn bankrekening. Hoe kan dat?
Normaal gesproken ontvang je jouw welverdiende geld binnen 24 uur op je bankrekening. In de weekenden kan het zijn dat dit wat langer duurt. Hou er rekening mee dat je de betaling op je bankrekening kan herkennen onder de naam ‘Online Payments Foundation’. Hiernaast zie je een voorbeeld van een transactie die is gedaan door een klant aan een kluzzer.

2. De app werkt niet/loopt vast. Wat moet ik doen?
Dit is niet de bedoeling, maar kan gebeuren en is meestal makkelijk op te lossen.

    • Herstart de app, sluit de app af en start hem opnieuw op
    • Nog niet geholpen? Log uit en vervolgens weer in met je account
    • Werkt dit niet? Verwijder dan de app en download hem opnieuw –
    • Het probleem zou nu opgelost moeten zijn, maar is dit niet het geval, neem dan contact met ons op via het contactformulier, info@kluzzy.com of bel ons op tel: 085-486-5755

3. Moet ik belasting betalen als ik geld verdien met Kluzzy?
Je verdiensten via Kluzzy vallen onder overige verdiensten. Kluzzy is een platform voor dienstverlening aan huis, en richt zich daarmee op particulieren. Je bent dus niet bij ons in loondienst.
De klusjes vallen belastingtechnisch onder: ‘inkomsten uit overig werk’ omdat je niet in dienst bent bij Kluzzy. De Belastingdienst zegt hierover dat je niet verplicht bent om een administratie bij te houden van deze inkomsten, maar zij zouden er wel naar kunnen vragen. Vandaar dat je aan het eind van het jaar een overzicht krijgt van je inkomsten bij Kluzzy. Klik op deze link: https://www.belastingdienst.nl/bibliotheek/handboeken/html/boeken/FISIN2016/fiscale_informatie_2016-inkomsten_uit_overig_werk.html#:~:text=Als%20u%20niet%20in%20loondienst,’inkomsten%20uit%20overig%20werk voor de uitleg van de Belastingdienst.

4. Kan ik als bedrijf ook gebruik maken van Kluzzy? 
Nee, dat is helaas niet de bedoeling. Kluzzy is enkel voor particulieren. Kijk hierboven bij punt 3 voor een verdere uitleg.

5. Wie is er aansprakelijk als er iets gebeurd tijdens het uitvoeren van de klus?
Kluzzy werkt volgens het principe dienstverlening aan huis. We zijn een platform dat bemiddeld in het samenbrengen van klanten en kluzzers in de regio. De afspraak die klanten en kluzzers met elkaar maken verloopt op eigen risico. Mocht er tijdens het uitvoeren van een klus wat gebeuren, dan is dat natuurlijk erg vervelend. Klussen aanbieden en/of uitvoeren volgens dienstverlening aan huis valt onder het eigen risico. Dat betekent dat je zelf aansprakelijk bent als er een ongeluk gebeurt, en valt eventueel gemaakte schade onder de WA-verzekering.

6. Ik heb geen mail ontvangen waarmee ik mijn account kan bevestigen. Wat moet ik doen?
Controleer je ongewenste/spam mails. De kans is groot dat de mail hier terecht is gekomen. Zodra je de mail hebt gevonden druk je op de button ‘account activeren’, of klik je op de link onderaan het bericht. Heb je nog steeds geen mail ontvangen? Neem dan contact op met Kluzzy.

7. De button ‘account activeren’ en de link onderaan de bevestigingsmail werken niet. Wat moet ik doen?
Als de mail in tussen je ongewenste/spam mails terecht is gekomen kan het zijn dat de uitgaande links automatisch geblokkeerd zijn. Verplaats de mail naar een andere map, bijvoorbeeld Postvak IN, om de links toegankelijk te maken. Werkt de button daarna nog niet? Neem dan contact op met Kluzzy.

8. Je bankrekening moet gekoppeld zijn om als Kluzzer veilig gebruik te maken van de app. Hoe doe ik dat?
Ga naar ‘Mijn account’ en klik op de button ‘Bankrekening koppelen’. Je wordt omgeleid naar het online betaalplatform waar je op een veilige manier je bankrekening kan verifiëren. Het koppelen van je bankrekeningnummer kost éénmalig €0,01. Dit dien je over te maken om veilig en snel betaald te kunnen worden via de app. Wanneer je dit hebt gedaan duurt het ongeveer een uur voordat je bankrekening in de app is goedgekeurd. Een geverifieerd bankrekeningnummer kun je herkennen aan het groene vinkje dat achter je naam komt te staan in je account.
Klik hier om te kijken hoe je jouw bankrekening kan koppelen. 

9. Waarom moet ik €0,01 betalen om mijn bankrekening te koppelen?
De reden waarom je eenmalig €0,01 cent betaald voor het koppelen van je bankrekening, is omdat het online betaalplatform controleert of de opgegeven bankrekening echt van jou is. Er wordt gecontroleerd of de naam van de kluzzer ook daadwerkelijk dezelfde persoon is als de rekeninghouder. Op deze manier is iedereen die als kluzzer actief is in de Kluzzy app gecontroleerd op echtheid en daarmee gevalideerd.

10. Vanaf welke leeftijd kun je met Kluzzy aan de slag?
Iedereen vanaf 13 jaar kan aan de slag met Kluzzy en wat bijverdienen in de buurt. Download de app, koppel je bankrekening en bepaal daarna helemaal zelf hoeveel je wil verdienen! Voor jongere leeftijden geldt nog wel een afstandsbeperking.

11. Hoe ver van mijn huis mag ik een klus uitvoeren?
13-jarigen mogen maximaal 5 km van hun huis klussen. Voor 14-jarigen geldt een afstandsbeperking van 7,5 km. Vanaf 15 jaar kun je 20 km van je huis af gaan klussen.

12. Wat wordt er bedoeld met een regionaal aanbod?
Kluzzy is actief binnen jouw regio. Dat wil zeggen dat je toegang krijgt tot kluzzers en klussen die (hemelsbreed) binnen een straal van 20km vallen. Op deze manier is hulp nooit ver weg, waardoor het platform een veiligere omgeving biedt dan veel andere platformen.

13. Hoeveel betalen klanten aan Kluzzy als bedrijf?
Kluzzy verrekend enkel een percentage van 10% van het uurloon van de kluzzer. Dit zit al in het uurloon wat je als klant ziet. Zo weet je meteen hoeveel je betaalt zonder achteraf bijkomende kosten.

14. Hoeveel kost het om een kluzzer in te huren?
Alle kluzzers bepalen zelf hoeveel ze willen verdienen, door dit vooraf in te stellen in hun profiel. In de kluzzerlijst kun je alle kluzzers zien, inclusief het uurloon dat ze willen verdienen. Je kan dus zelf uitkiezen welke kluzzers je geschikt lijken om uit te nodigen.

15. Als ik als klant spullen of gereedschappen nodig heb, moet ik deze dan zelf aanschaffen?
Ja Het is de bedoeling dat je zelf de materialen en de eventuele gereedschappen faciliteert voor de kluzzer. Het is je eigen verantwoordelijkheid om de spullen om een juiste en veilige manier te laten gebruiken. Op het moment dat er materialen of gereedschappen moeten worden aangeschaft is de klant daar zelf verantwoordelijk voor.

16. Geldt er een ander tarief voor klusjes in de weekenden?
Nee, het tarief van een kluzzer is door de weeks hetzelfde als in het weekend.

17. Hoe plaats ik een klus?
Download de app! Registreer door op ‘Ik heb een klus’ te klikken. Klik op ‘klus plaatsen’ en volg de stappen, wanneer alles ingevuld is klik je onderaan op de groene knop ‘klus plaatsen’.
Klik hier om te zien hoe je een klus plaatst

18. Hoe meld ik me aan als kluzzer?
Ga naar de Appstore of Google Playstore en download de Kluzzy app. Selecteer ‘Ik wil klussen’ en vul je gegevens in. Je ontvangt een mail waarin je het account kan bevestigen.

19. Hoe vind ik een geschikt persoon voor mijn klus?
In de app kun je links onderin naar de ‘kluzzerlijst’. Hier staan alle kluzzers die bereid zijn om je klus te kunnen doen. Ons algoritme heeft ze al enigszins op volgorde gezet, waardoor ze op een bepaalde manier matchen met de wensen die je voor je klus hebt. Denk aan afstand, rating, en klussoort. Deze matches kunnen zichzelf beschikbaar stellen voor je klus door op ‘ik ben beschikbaar’ te tikken, maar je kan ze ook zelf uitnodigen door op de button ‘uitnodigen’ te drukken. Een kluzzer die zichzelf aanbiedt voor je klus komt onder ‘accepteren’ te staan in Mijn Kluzzy’s. Het is dan aan jou om deze af te wijzen of te accepteren. Chat eventueel met elkaar om belangrijke dingen door te spreken, en later een afspraak in te plannen. Als jij de kluzzer hebt uitgenodigd om je klus te komen doen is het aan hem/haar om te accepteren of af te wijzen. Chat met de kluzzer als hier na een tijdje nog niet op gereageerd is.
Klik hier om te zien hoe je een kluzzer uitnodigt

20. Hoe plan ik een klus in?
Chat met elkaar om een datum en tijd af te spreken voor waarop de klus uitgevoerd kan worden. Het is uiteindelijk aan de klant om de afspraak definitief te maken. Dit doet de klant door op de gele ‘inplannen’ knop te drukken in ‘Mijn Kluzzy’s’.
Bekijk hier hoe je een klus inplant als klant

21. Er komt niemand op mijn klus af, wat moet ik doen?
Ga naar de kluzzerlijst en bekijk profielen van meerdere kluzzers. Nodig meerdere mensen uit die je aanspreken, en chat eventueel met ze. Interactiviteit kan vanuit zowel de kluzzer als de klant ontstaan. Soms kan het voor kluzzers spannend zijn om het initiatief te nemen, dus is het als klant ook aan te raden om zelf kluzzers uit te nodigen. Chat eventueel met elkaar om kennis te maken en wat zaken over de klus door te spreken.
Klik hier om te zien hoe je een kluzzer uitnodigt

22. Ik ontvang geen uitnodigingen om te komen klussen, wat moet ik doen?
Ga naar de klussenlijst en speur door de beschikbare klussen. Wat vind je leuk om te doen? Druk op ‘ik ben beschikbaar’ voor meerdere klussen die je zou willen doen. Voor hoe meer klussen jij jezelf aanmeldt, hoe groter de kans is dat je wordt gekozen door de klant en wat geld kan gaan verdienen!
Klik hier om te zien hoe je jezelf beschikbaar stelt voor een klus

23. Hoe verwijder ik mijn account?
Het is jammer als je geen gebruik meer wilt maken van Kluzzy, we willen je vragen om de reden te mailen naar ons (info@kluzzy.com) zodat we ervan kunnen leren. Je account verwijderen is niet nodig, wanneer je 2 weken inactief bent word je automatisch onzichtbaar voor andere gebruikers. Zodra je weer gebruik wilt maken van de app kan dat ook gemakkelijk, door de app te openen en in te loggen. Wij kunnen je account ook handmatig verwijderen, maar wanneer je dan weer gebruik wilt maken van de Kluzzy app kan je alleen registreren met een ander emailadres of door ons te mailen om je account weer te activeren).

Stel je vraag!
Hulp nodig?
Hallo 👋,
Hoe kunnen we je helpen?